Schriftelijke vragen: Extra uitgang Veenendaal Oost is nodig!

Geachte wethouder,

Door meerdere bewoners in Veenendaal-Oost zijn wij benaderd met een dringende vraag en verzoek tot een oplossing. Zoals bekend kent de wijk nogal zijn zorgen en problemen omtrent 1 in- en uitgang. Bewoners die helemaal achterin de wijk wonen hebben dagelijks te maken met opstoppingen van gemiddeld 15 minuten om alleen maar hun de wijk uit te rijden. Frappant genoeg is dit op regenachtige dagen nog langer omdat er meer mensen met de auto de wijk in en uit rijden. Ook mensen van buiten de wijk die kinderen met de auto naar school brengen vergroten de verkeersdruk.

De zorgen worden nu alleen maar groter met de komst van supermarkt Lidl en naar alle waarschijnlijkheid ook de Albert Heijn die vanuit de corridor naar Oost verhuist. Dit zorgt niet alleen voor irritaties (dit uit zich ook zichtbaar op social media) maar geeft ze ook een gevoel van onveiligheid. Dit bevordert de leefbaarheid niet in de wijk.

Naast alle opstoppingen, parkeren ook veel mensen ’s ochtends en ’s middags hun auto’s op de Spitsbergenweg en lopen dan een stuk om hun kinderen naar school te brengen. Sommige bewoners parkeren hun auto’s regelmatig ‘s avonds op de Spitbergenweg omdat ze op deze manier sneller op hun werk kunnen zijn dan wanneer ze eerst nog de hele wijk door moeten rijden.

Bewoners achterin de wijk trekken aan de bel en willen graag een oplossing. Gezien de onzekerheden omtrent Rondweg-Oost en alle verbouwingen is het eens tijd om de bewoners in Oost ook eens wat goed nieuws te brengen. Wij denken een oplossing te hebben en hopen dat u namens de bewoners hierin wilt meewerken/denken. Door achterin de wijk een nieuwe in- en uitgang te realiseren kunnen we een enorme druk op de huidige in- en uitgang weg nemen. Voor mensen die op het industrieterrein in Ede werken zou dit een enorme ontlading zijn. Zij kunnen middels deze route binnen 15 minuten op het industrieterrein in Ede zijn. Ze hoeven nu niet meer in de wijk stil te staan en daarna op de rondweg.

Middels een aantal foto’s hieronder willen wij u een indruk geven op onze plan.

ProVeenendaal heeft daarom de volgende vragen:

1. Staat de wethouder ervoor open om een nieuwe in en uitgang te bewerkstelligen voor de wijk en bewoners van Veenendaal-Oost.

2. Wat vindt de wethouder van het idee om de fietsingang verderop te plaatsen en een nieuwe ingang voor de wijk te realiseren.
3. Mocht de wethouder openstaan voor bovenstaande suggesties op welk termijn kan dit bewerkstelligd worden.
4. Mocht de wethouder niet mee gaan met bovenstaande ideeën, waarom niet?

Wij vertrouwen op een spoedige, gemotiveerde beantwoording van onze vragen.

Met vriendelijke groet,

Said el Hassnaoui

ProVeenendaal

Author: Ronald van der Weerd

Share This Post On

4 Comments

 1. Geachte heer Baars,

  Dank u voor uw bericht.
  We wachten de antwoorden van het college af. Daarna zullen we bekijken wat we er verder mee kunnen.
  We hebben de vragen gesteld naar aanleiding van vragen uit de wijk.

  Met vriendelijke groet,
  Ronald van der Weerd – raadslid

  Post a Reply
 2. Helemaal mee eens dit zsm te realiseren!

  Post a Reply
 3. onvoorstelbaar dat mensen zulke vragen durven te stellen aan een wethouder, mag van raadsleden toch verwachten dat ze verder nadenken en niet met zulke populistische ideeën aankomen.
  gezien de reacties op faceboek van bewoners is er weinig animo om een extra uitgang op de dragonderweg Als men goed nadenkt ga je de leefbaarheid in de wijk behoorlijk verslechteren, het zal niet alleen mensen van de wijk aantrekkelijk zijn, maar ook voor veel andere om zo binnendoor naar Ede te gaan ( voor vracht en werkverkeer is het aantrekkelijk om zo de A12 te mijden vooral uit Rhenen) meeste mensen geven trouwens aan om de rondweg aan te passen.
  Het zal getuigen van durf om de brief naar de wethouder in te trekken, want dit is geen oplossing.
  groet,Nico

  Post a Reply
  • Beste Nico,

   De vragen zijn gesteld naar aanleiding van vragen uit de wijk.
   We wachten eerst de beantwoording af alvorens vervolgacties uit te voeren.
   Ook uw reactie nemen we in de afweging mee uiteraard.

   Met vriendelijke groet,
   Ronald van der Weerd – raadslid

   Post a Reply

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Share This

Share This

Share this post with your friends!

Share This

Share this post with your friends!