Vrijdag 2 spetember is Proveenendaal op werkbezoek geweest bij de Blink. Een VSO school (voortgezet speciaal onderwijs) die verdeeld is over twee locaties.

De delegatie van ProVeenendaal kreeg een presentatie over het werk en de wensen. De Blink zit voor een deel op een tijdelijke locatie en wil graag gezamenlijk op één locatie gevestigd worden.

Veel kwetsbare leerlingen moeten nu buiten Veenendaal met een busje naar Ede, Barneveld of Arnhem gebracht worden. Zo verliezen ze sociale contacten in de buurt en zijn ze door stages verder weg uit beeld van het Veenendaalse bedrijfsleven.

Door al de aandacht voor huisvesting van scholen in Veenendaal Oost zou dit onder kunnen sneeuwen, terwijl het zo mooi zou zijn als Veenendaal voor al zijn leerlingen een passende plek zou hebben. De voorstellen liggen er en de Blink heeft contact met de gemeente. Wordt vervolgd!