ProVeenendaal was afgelopen week op bezoek bij Docomar.

Wij werden ontvangen door managing director Henk-Bart van Doorn. Later sloot ook zijn compagnon, managing director Wilco Scholtens aan. Na de kennismakingsronde nam Henk-Bart ons, na een PP-presentatie, mee het bedrijf in.

Docomar is een echte Veense onderneming opgericht omstreeks 1900. In 2000 kreeg het toen al een eeuw bestaande bedrijf, wat o.a. de naam: Van Doorn malerij voerde, de op de groeiende exportgerichte naam: Docomar.

De corebusiness van Docomar bestaat uit het be- en verwerken van melkpoeders die vrijkomen als bijproduct van de zuivelindustrie tot veevoer en halffabricaten. Docomar wil in Nederland de 1e keus partner zijn voor het valideren van zuivelproducten tot hoogwaardige ingrediënten. Docomar verwerkt de volgende reststromen: melkpoeders, weipoeders, eiwitpoeders en eierschalen.

De producten van Docomar zijn terug te vinden in veevoer, etiketten, stoelbekleding(van auto’s), grondverbeteraars, kattenvoeding en in tandpasta. Eierschalen bevatten veel kalk en die worden heel fijn gemalen toegevoegd en vervolgens wordt de ontstane kalkpoeder toegevoegd aan tandpasta zodat tandpasta zijn reinigende, schurende vermogen krijgt.

Docomar is een groeiende, innovatieve en naar vele landen (o.a. Europa en Japan) exporterende onderneming waar 50 fte’s werkzaam zijn. Docomar heeft nu ongeveer 60.000m2 op de 2 bedrijventerreinen Het Ambacht en Nijverkamp in gebruik.

Docomar heeft al vergevorderde plannen om te verhuizen naar het bedrijventerrein gelegen tussen de A12 en station De Klomp.

Wederom een nuttig, plezierig en informatief werkbezoek.