ProVeenendaal was vrijdag op werkbezoek bij Les Sabots.

Les Sabots is opgericht in 1987. De initiatiefnemer woonde in De Klomp. Vandaar de naam. Veel mensen kennen jeu de boules (ook wel petanque genoemd) van vakantie in Frankrijk. In Veenendaal wordt er in verenigingsverband ge-jeu de bouled bij “Les Sabots” zowel recreatief als in wedstrijdverband. De sfeer hier is gemoedelijk en gezellig.

Het sociale aspect speelt een belangrijke rol. De gemiddelde leeftijd is 69,5 jaar. Door dat sociale en laagdrempelige is het mooi om Les Sabots onder de aandacht te brengen bij wijkmanager en instanties om mensen die sociale contacten zoeken om zo vereenzaming tegen te gaan.


Er kan het hele jaar door worden gespeeld. De accommodatie bestaat uit 20 buitenbanen en 10 binnenbanen. Bij slecht en/of koud weer wordt er binnen gespeeld. De energiekosten voor het verwarmen van de hal was een van de vele punten waar aandacht voor werd gevraagd. We bedanken Les Sabots voor hun gastvrijheid.