Maarten de Jong

EVEN VOORSTELLEN: ONZE NUMMER 7 OP DE LIJST

Naam: Maarten de Jong

Beroep: Marketeer, voorheen alleen in loondienst, maar sinds kort ook als ondernemer. Daarnaast zit ik op vrijdag in Amsterdam voor een deeltijdstudie strategische bedrijfskunde (laatste jaar: spannend!).

Hobby’s: Alles van wandelen tot wielrennen, als het maar buiten is (en bij voorkeur in de bergen). Verder lees ik graag en ook daarin is de interesse vrij breed. In mijn kast staan Dante en Oscar Wilde naast Harry Potter en diverse Donald Duck pockets (die laatste zijn ideaal voor in een lang, warm bad met het verstand op 0).

Goede eigenschappen: Oplossingsgericht, gedreven en stiekem toch ook wel lief. Dat laatste mag ik alleen wel iets meer laten zien, als ik mijn vriendin mag geloven…

Slechte eigenschappen: Ongeduldig. Mijn hoofd gaat 10x sneller dan wat uitvoerbaar mogelijk is. Daarin zijn die brede interesses wel eens een valkuil, want het liefste doe ik alles tegelijk. Dan moet ik even een stapje terug doen en tegen mezelf zeggen dat ik eerst moet afmaken waar ik mee bezig ben, anders draai ik ineens 20 projecten naast elkaar.

Waarom ProVeenendaal: Na een nauwe samenwerking met ProVeenendaal-wethouder Frits Beckerman werd ik enthousiast om meer te doen voor Veenendaal dan alleen schreeuwen vanaf de zijlijn. Frits liet me zien dat je, met een beetje wilskracht en ondernemerschap, een directe en positieve invloed op je eigen woonplaats kan hebben. Ik begon me te verdiepen in ProVeenendaal. Het uitgangspunt van ProVeenendaal is: “Veenendaal wordt gemaakt vóór, dóór en met Veenendalers.” Dat betekent: niet door Den Haag, niet door een logge, bureaucratische organisatie, maar door een transparante gemeente die zich te allen tijde dienend opstelt richting haar inwoners. Voor zo’n club zet ik me graag in, zeker omdat ProVeenendaal deze visie heel concreet weet te maken in onderwerpen die mij persoonlijk aan het hart gaan, zoals de toegankelijkheid van sport en cultuur of de samenwerking tussen het onderwijs en het bedrijfsleven.

Share This