ProVeenendaal op bezoek bij de brandweer

Woensdagavond 27 februari hebben raads- en commissieleden, bestuursleden en fractievolgers van ProVeenendaal een werkbezoek gebracht aan de brandweer van Veenendaal. Wij werden welkom geheten door de enthousiaste postcommandant Frank de Wit. Nadat de koffie en het ProVeenendaal-gebak geserveerd was werden wij m.b.v. een presentatie door de postcommandant bijgepraat over de brandweer van Veenendaal.

Enkele feiten: onze brandweer bestaat uit 50 vrijwilligers die werken in 3 piketploegen. De piketploegen hebben één week lang piket (24/7) en worden dan weer afgewisseld door een nieuwe piketploeg. Die 50 vrijwilligers (48 mannen en 2 vrouwen) zijn in 2018 484x uitgerukt voor een brandweermelding en 48x voor een AED-oproep. Dat is dus 1.3 melding per dag! Brandweer Veenendaal is relatief het drukste korps van de provincie.

De brandweer Veenendaal is, zo hoorden en zagen wij, goed op haar taak voorbereid en heeft zelfs een aantal regionale specialismes in huis zoals: natuurbrandbestrijding, een gaspakkenteam (Veenendaal en Utrecht zijn de enige 2 korpsen in de provincie die een gaspakkenteam in huis hebben voor inzet bij gevaarlijke stoffen), grootwatertransport (een groot brandweervoertuig welke 1000 meter slang aan boord heeft die met 40 km/u in no time uitgerold wordt als er water over grote afstand aangevoerd moet worden) en een speciaal hulpverleningsvoertuig. De kweekvijver van brandweer Veenendaal, de jeugdbrandweer, heeft 15 leden.

Brandweer Veenendaal is ook maatschappelijk betrokken. Wij hebben ons werkbezoek als nuttig, leerzaam en gezellig ervaren. ProVeenendaal is onder indruk geraakt van het korps aan de Industrielaan. Frank, bedankt namens ProVeenendaal.

Author: Ronald van der Weerd

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Share This

Share This

Share this post with your friends!

Share This

Share this post with your friends!