Werkbezoek aan Hardeman

Een afvaardiging van ProVeenendaal waaronder de fractieleden Adri Janssen, Said el Hassnaoui en Henri Pabst van ’t Slot hebben dinsdag 29 oktober een werkbezoek gebracht aan het bedrijf H. Hardeman. 

Wij werden enthousiast ontvangen door één van de drie directeuren van het familiebedrijf Harm Hardeman. Harm vormt samen met zijn twee broers de directie van het bedrijf waar ruim 300 vaste medewerkers in dienst zijn; hiervan komt circa 80% uit Veenendaal zelf. Eind jaren ’60 startte de vader van de huidige directieleden met een pluimveebedrijf  (leghennen). Toen rond 1970 de eierprijzen erg slecht lagen, zocht Harry samen met zijn vrouw naar alternatieve manieren om een inkomen te verwerven. Op enig moment begon Hardeman sr. hekken te lassen. Zo ontstond omstreeks 1970 het zogenaamde Hardeman-landhek. Nu, in 2019, worden er jaarlijks nog enige duizenden van die hekken van toen gemaakt in Veenendaal; tijdens de rondleiding werden deze hekken die vaak te zien zijn bij het programma Boer zoekt vrouw ons nog getoond. De firma H. Hardeman bestaat momenteel uit een handelstak, een bouwbedrijf en een vastgoedpoot. Deze vaste 300 medewerkers waarvan zowel vaak de vader als de zoon werk heeft gevonden zijn ook de reden van het lage verloop bij Harry Hardeman, waardoor de gemiddelde leeftijd rond de 50 ligt,  

Naast de 300 vaste medewerkers zijn er landelijk vaak nog eenzelfde aantal of meer ZZPérs aan het werk in geheel Nederland. Wij hebben met Harm uitvoerig gesproken over het mooie bedrijf, de politiek en onze mooie gemeente en wat wij voor elkaar betekenen. 

Na een uitwisseling van gedachten heeft Harm ons rondgeleid door een deel van het bedrijf. Een mooi Veens bedrijf wat vol op in beweging is voor nu en de toekomst. 

Author: Ronald van der Weerd

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Share This

Share This

Share this post with your friends!

Share This

Share this post with your friends!