De raadsleden

Dario Castiglione

Naam: Ik ben Dario Castiglione, zoon van een pizzabakker, woon samen met Claudia en we hebben samengesteld 6 kids (ex aanhang).

Beroep: Sinds eind jaren ’80 loop ik rond in de ICT. Momenteel ben ik software adviseur binnen de accountancy. Een sector die enerzijds traditioneel is en anderzijds volop in beweging. Verregaande automatisering en robotisering van processen vraagt om verandering. Vaak van mensen. En die menskant vind ik het leukste in mijn vakgebied.

Hobby’s: Qua hobby’s heb ik niet echts iets waar ik me met regelmaat mee bezighoud, ProVeenendaal even niet meegerekend. Met ons drukke gezin(-slogistiek), aandacht voor het nieuwe huis, mijn werk, de politiek, familie, vrienden en tijd voor mijn lief is de agenda meer dan vol.

Goede eigenschappen: Ik ben altijd vrolijk en vol energie (ietsjes ADD). Qua organiseren en mensen bij elkaar brengen, daarvoor mag je mij altijd bellen. Zaken geregeld krijgen en anderen laten excelleren. Altijd licht zien in de tunnel, hoe donker het ook is.

Slechte eigenschappen:Wat is slecht? Het ligt er ook maar aan hoe je er naar kijkt. Planmatige tijdigheid is bij mij altijd wel een ding. Door mijn uitstelgedrag (procrastinatie) gebeuren zaken vaak onder druk en op het laatste moment. Maar door die druk ontstaan er wel regelmatig mooie dingen. Voor anderen soms wel een crime om mee om te kunnen gaan.

Waarom ProVeenendaal?

Heel eerlijk? Het kwam op mijn pad. In oktober 2019 deed Nelleke Roelofsen via Facebook een oproep: Wie wil er in beweging komen voor/in Veenendaal? Ik heb toen contact met haar gezocht. Na een gesprek met de voorzitter, een nieuwjaarsborrel en het bijwonen van een fractievergadering (mag altijd), ben ik begin 2020 lid geworden. Inmiddels vervul ik de rol van fractie secretaris en ben actief in de permanente campagne commissie (dus niet alleen maar je neus laten zien in verkiezingstijd).

ProVeenendaal bestaat uit enthousiaste mensen van verschillende pluimage. Iedereen brengt daar zijn persoonlijkheid, mening en passie mee. Met een gezamenlijk doel: het beste voor en door Veenendaal realiseren. En natuurlijk gaat dat soms niet met de snelheid die je eigenlijk wilt, maar als je er nooit aan een begint dan gebeurt er nooit iets. Vaak zijn het kleine stapjes, maar met uiteindelijk wel grootse resultaten. Meedoen telt!